Çin Çin Restaurant
Çin Çin Restaurant 28 Eylül 2009 tarihinde, İstanbul’un Beyoğlu/Taksim semtinde, Özen Kulaçoğlu ve lay Kesgin tarafından açılan Çin Çin Restaurant, Müşterilerine; Hijyen’i, Kaliteyi Hesaplı sunuyor… Uzakdoğu’dan getirtilen hünerli ahçıların hazırladığı birbirinden lezzetli yemekleri ve Çin mutfağının lezzetini yaşamak için sizleride, ruhunuzu besleyen karnınızı doyuran adrese bekliyor.

Restaurant'ın açılışı şimdien yazılı ve görsel basında ilgiyle karşılanmış durumda. Ucuz ve lezzetli oldugu duyumları daha şimdiden iştahimızı kabartmakta.. illeriki süreçte bu işletmeyi sizler için ziyaret ederek izlenimlerimizi sunacagız.

Fakat bizden once giden TimeOut gozlemcilerinede kulak vermemiz gerekli diye dusunmekteyim..

TimeOut
Ruhunuza hem tadı hem de enerjisiyle iyi gelecek bir yer burası.
Her gün 11.30-23.30 arasında açık. Kredi kartları geçerli.
Mekânın sahipleri hayallerini gerçekleştirmiş olmanın heycanını fazlasıyla yansıtan iki kadın ve yerlerinde duramıyorlar. Servisi bile başkalarına bırakamayacak kadar bağlılar mekânlarına. Alt katta bulaşıkların yıkandığı, yemeklerin ilk hazırlıkarının yapıldığı ana mutfağa ne zaman isterseniz girebiliyorsunuz. Üst katta yemeklerin servise hazırlandığı mutfak ise hem açık, hem de hemen girişte bir masadan bile izleyebilesiniz diye önünde yer alan merdiven bölümü camekân haline getirilmiş. Eleştirilere çok önem verdiklerini her masa ile birebir ilgilenmelerinden de, paket servis siparişi verenlere ise telefon edip yorumlarını almalarından da anlayabilirsiniz. Dekorasyonundan, menüsüne her ayrıntısıyla kendileri birebir uğraşmışlar. Mekâna daha çok kırmızı, beyaz ve siyah renkler hakim. Duvarlarda ve abajurlarda sevdikleri anime karakterlere yer vermişler.  Alt kattaki mutfağa ziyaret için ineceğiniz merdivenleri bile her basamaktaki küçük insan figürleri ile eğlenceli bir yola dönüştürmüşler.

Çin Çin’e geldiğinizde yer bulursanız mutlaka açık mutfağın tam karşısındaki geleneksel şekilde dekore edilmiş locaya kurulun. Şaşırmayın, önünüze gelecek menü bir yelpaze olacak. Dana etli, tavuklu ve vejetaryen alternatifleriyle ekonomik Çin Çin menülerden birini seçebilirsiniz. “Denizden babam çıksa yerim” diyenlerdenseniz Çin Çin size çorba, aperitif ve ana yemekte çok farklı alternatifler sunuyor. Tavsiyemiz servisiyle gönülleri fetheden karidesli mantı ‘Shao Mari’ ve deniz mahsullü erişte. Kırmızı et ve beyaz et seviyorsanız, Moğol işi tavuk, zencefilli çıtır tavuk ve pirinç patlakları ile servis edilen kindo çıtır dana eti mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında. Hepsiyle de yasemin çayı iyi gidiyor. Çin Çin salata ise Uygurlu şef tarafından el maharetiyle bir metre boyunda kesilerek hazırlanan, salatalık ve kırmızı turp ile sarımsaklı sostan oluşan bir başka alternatif. Bir Türk ekmek yemeden doymaz diyenlere de hiç ateşe temas etmeden ve tamamiyle yağsız buharda pişen ekmek sunuyorlar. Hem çok hafif, hem de yalnızca Çin Çin’e özgü olan erişte çorbası da dikkat çekenler arasında. İstiklal Caddesi’ne on adım uzaklıktaki bu mekân, açık alanındaki dört  masasıyla da sigara tiryakileri için ideal.
Menüden
Çin Çin pratik menüler 12-13,50 TL
Deniz mahsulleri erişte/çorbası 12 TL
Buharda karidesli mantı ‘shao mai’ 7 TL
Çin çin salata 5,50 TL
Zencefilli çıtır tavuk 11 TL
Kindo çıtır dana eti 13 TL
Çin çayı 3,50 TL

Mekan : Çin Çin

Tel: (0212) 244 21 85
Adres: Şehit Muhtar Mahallesi Zambak Sokak 5A
Semt: Taksim

Harita
Daha Büyük Haritayı Görüntüle
1 Yorum
  1. Ahmet Says:

    Ben gittim yemekler çinden daha iyi :) zaten alayi çinli ;)) tavsiye..


Yorum Gönder

Search Engine Submission - AddMe